U Virovitici održana 4. županijska izložba voća, povrća i drugih poljoprivrednih proizvoda

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U sklopu proslave Dana Virovitičko-podravske županije, na Trgu kraljaTomislava u Virovitici, održana je 4. županijska izložba voća, povrća idrugih poljoprivrednih proizvoda na kojoj je sudjelovalo 40 proizvođačas prostora Virovitičko-podravske županije, većinom obiteljskihpoljoprivrednih gospodarstava, zadruga i drugih pravnih osoba.U sklopu proslave Dana Virovitičko-podravske županije, na Trgu kralja Tomislava u Virovitici, održana je 4. županijska izložba voća, povrća i drugih poljoprivrednih proizvoda na kojoj je sudjelovalo 40 proizvođača s prostora Virovitičko-podravske županije, većinom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, zadruga i drugih pravnih osoba. Izložbu je, u nazočnosti brojnih posjetitelja otvorio župan dr. Stjepan Feketić, a među posjetiteljima još su bili, ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak, pomoćnik ministra poljoprivrede i šumarstva Stjepan Mikolčić te brojni drugi kupci jer je izložba bila i prodajnog karaktera.

Osim bogatstva plodova ravnice, na 4.  županijskoj izložbi voća, povrća i drugih poljoprivrednih proizvoda, predstavljena je Markica kvalitete za poljoprivredne proizvode Virovitičko-podravske županije.

–    Radi promicanja branda poljoprivredne proizvodnje Virovitičko-podravske županije, ustanovili smo Markicu kvalitete Virovitičko-podravske županije koja će se stavljati na sve poljoprivredne proizvode koji imaju odgovarajući certifikat da su poljoprivredni proizvod. Išli smo s jednostavnim logom zato, da bi se on mogao naći na svim pakovanjima poljoprivrednih proizvoda, kako onim malim kao što su npr. pakiranje meda od 10gr tako i većim pakiranjima. Donesen je Pravilnik o dodjeli Markice kvalitete Virovitičko-podravske županije koji propisuje postupak, uvjete, način… dodjele, korištenje, te redoviti nadzor proizvoda koji nosi tu oznaku. Rekao je župan Virovitičko-podravske županije, dr. Stjepan Feketić.

Skip to content