U Virovitici održan sastanak koordinacije LAG-ova

lagovi-semperU nazočnosti zamjenice župana Sanje Bošnjak i pročelnika Tugomira Majdaka sa suradnicima, održan je redovni mjesečni sastanak koordinacije LAG-ova Virovitičko-podravske županije. Predstavnici LAG-ova Virovitički prsten, Papuk i Marinianis su izvijestili o realiziranim aktivnostima i raspravljali o aktualnostima.

Na sastanku se raspravljalo o pripremi za buduće natječaje u okviru EU fondova, pa je tako u okviru najave budućih IPARD natječaja za mjere 101 i 103 dogovoren nastavak zajedničkih aktivnosti u vezi informiranja i pripreme poljoprivrednika za ove natječaje. Također je dogovoren plan informiranja svih dionika u vezi ruralnih mjera Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020.

Najavljena je javna rasprava koja će u utorak, 25. ožujka održati u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije uz nazočnost predstavnika Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvo i ruralnom razvoju te članova LAG-ova Virovitički-prsten, Papuk i Marinianis na temu predstavljanja kriterija za buduće programsko razdoblje u okviru LEADER pristupa i funkcioniranja LAG-ova u RH.

Također, dogovorene su i aktivnosti LAG-ova glede sajma Slavin u Orahovici, kao i predstavljanje LAG-ova i njihovih članova na drugim manifestacijama.

Prezentiran je i interes LAG-ova s područja susjednih i drugih županija za zajedničku suradnju u sklopu koordinacije LAG-ova Virovitičko-podravske županije. (vpz.hr)

Skip to content