U Virovitici održan koordinacijski sastanak predstavnika županija Panonske regije

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Uz nazočnost župana Virovitičko-podravske županije, Tomislava Tolušića, njegovog zamjenika Zvonimira Koića, Virovitičko-podravska županija bila je domaćin koordinacijskog sastanka županija Panonske regije…Uz nazočnost župana Virovitičko-podravske županije, Tomislava Tolušića, njegovog zamjenika Zvonimira Koića, Virovitičko-podravska županija bila je domaćin koordinacijskog sastanka županija Panonske regije (Karlovačka, Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska županija).

Na sastanku su sudjelovali predstavnici navedenih županija, Županijskih partnerstava, Turističkih zajednica i Razvojnih agencija. Dogovoren je zajednički nastup Panonske regije na predstojećem 14. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede “Viroexpo 2009” koji će se od 22. do 25. siječnja održavati u Virovitici i kojeg će otvoriti predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader.

Na Viroexpu 2009. Panonska regija će se predstaviti sa svojim turističkim potencijalima. Dogovoren je i Biciklistički maraton kroz Panonsku regiju, koji će se održati u lipnju ove godine. Maraton će započeti u Karlovcu s ciljem u Vukovaru, prolazeći kroz svaku županiju uz zadržavanje na turističkim lokacijama.

Pokrenuta je i zajednička web stranica www.panonija.hr na kojoj će se predstavljati aktualnosti iz cijele regije, a određene su i daljnje aktivnosti za umrežavanje svih dionika koji kroz projekte mogu doprinjeti razvoju Panonske regije te za stvaranje jedinstvenog vizualnog identiteta Panonske regije. Sastankom predstavnika Panonske regije predsjedavala je ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Virovitičko-podravske županije, Sanja Bošnjak.
(vpz.hr)

Skip to content