U Virovitici obilježen Svjetski dan pošte

Danas je u prostorijama Središta pošta Virovitica obilježen Svjetski dan pošte 9. listopada.
Svjetski dan pošte slavi se u spomen na osnivanje Svjetske poštanske unije 9. listopada 1874. godine. Tada su izaslanici 22 države iz Europe…Danas je u prostorijama Središta pošta Virovitica obilježen Svjetski dan pošte 9. listopada.
Svjetski dan pošte slavi se u spomen na osnivanje Svjetske poštanske unije 9. listopada 1874. godine. Tada su izaslanici 22 države iz Europe, Amerike i Afrike u Švicarskoj potpisali tzv. Bernski ugovor kojim je ustanovljena prva zajednička konvencija o međunarodnom poštanskom prometu. To je bio prvi korak k ostvarivanju načela univerzalnosti poštanske usluge na jedinstvenom svjetskom poštanskom teritoriju.
Republika Hrvatska postala je članicom Svjetske poštanske unije prije petnaest godina, 20. srpnja 1992., čime je preuzela i obvezu osiguravanja pružanja univerzalnih poštanskih usluga svim građanima, bez obzira žive li oni u gradu ili u ruralnim područjima. Primanjem u Svjetsku poštansku uniju Hrvatska pošta postala je ravnopravni sudionik u međunarodnom poštanskom prometu i dio najšire dostavne mreže u svijetu.

Sve goste u ime zaposlenika Središta pošte Virovitica pozdravio je potpredsjednik Pošte za Virovitičko-podravsku županiju Zdenko Blažičević, a prisutnima se je obratio i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin koji je svim zaposlenicima poželio da nastave raditi ovako kvalitetno kao i do sada, te da uskoro postanu lider u ovom dijelu Republike Hrvatske.
Inače, Središte pošta Virovitica pokriva cjelokupnu Virovitičko – podravsku županiju, te poštanske urede u Donjem Miholjcu, Feričancima, Viljevu i Podravskoj Moslavini i zapošljava 150 djelatnika, od čeka 40-ak djelatnika radi u Poštanskom uredu Virovitica.

Skip to content