U Virovitici obilježen Dan sjećanja na Vukovar

U organizaciji Virovitičko – podravske županije, Grada Virovitice i Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice, a na inicijativu Mladeži HDZ-a grada Virovitice…1 1227077312U organizaciji Virovitičko – podravske županije, Grada Virovitice i Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice, a na inicijativu Mladeži HDZ-a grada Virovitice, u znak sjećanja na sve u ratu poginule i nestale hrvatske branitelje i žitelje koji su svoje živote dali u obrani hrvatskog grada heroja – Vukovara, u Virovitici je obilježen Dan sjećanja na Vukovar.

Naime, u virovitičkoj Vukovarskoj ulici i na Trgu dr. Franje Tuđmana, oko gradskog parka, organizirano je zapaljeno oko 500 lampiona. Obilježavanju sjećanja na hrvatski grad heroj pridružila se i Zajednica žena Katarina Zrinski Virovitičko-podravske županije.

Na ovaj simboličan način prisjećamo se na tragediju cijelog jednog grada koji je svoju patnju i herojsku obranu utkao u hrvatsku slobodu i neovisnost, jer poštujući Vukovar, poštujemo i njegovu žrtvu i heroje, kao i sve žrtve i heroje Domovinskog rata diljem Lijepe Naše, jer Vukovar je simbol svehrvatske obrane, junaštva i žrtve za neovisnu Republiku Hrvatsku.

Skip to content