U Virovitici obilježen Dan policije: S područja Virovitičko-podravske županije u Domovinskom ratu je poginulo 20 policajaca, a jedan se vodi kao nestao

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Virovitici je u utorak, 25. rujna započelo obilježavanje Dana policije i blagdana sv. Mihovila. Počast poginulim policajcima u Domovinskom ratu s područja Virovitičko-podravske županije odale su, uz obitelji poginulih, delegacija PU virovitičko-podravske na čelu s načelnikom Sinišom Kneževićem, županije Virovitičko-podravske predvođene zamjenicima župana Marijom Klementom i Darkom Žužakom, Grada Virovitice na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom te zamjenicima Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac, načelnici općina s područja županije, Ureda državne uprave VPŽ, Općeg sindikata policije, predstavnici Udruge Prvi hrvatski redarstvenik te braniteljskih udruga. Inače, u vrijeme Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije poginulo je 20 policajaca, dok je jedan nestao.

Nakon polaganja vijenaca, program obilježavanja nastavljen je svetom misom u Župnoj crkvi sv. Roka, koju je predvodio policijski kapelan Ozren Bizek, a potom su na parkirnom prostoru Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici djelatnici Interventne jedinice policije Virovitica odradili pokaznu vježbu. Također, nazočni su tom prilikom pogledali i izložbu policijske opreme i tehnike koju policija koristi u svakodnevnom radu. (virovitica.hr; fotografije: Martina Bašić)

Skip to content