U Virovitici obilježen dan neovisnosti Kosova

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Proslavu su organizirali Albanci koji žive na području Virovitičko-podravske županije.
Predstavnik albanske nacionalne manjine u Virovitičko-podravskoj županiji Gani Abazi tom je prilikom istakao da je današnji dan za albanski narod uistinu poseban, te da ga činjenica da je predstavnik svoje nacionalne manjine čini izrazito ponosnim.
Proslavu su organizirali Albanci koji žive na području Virovitičko-podravske županije.
Predstavnik albanske nacionalne manjine u Virovitičko-podravskoj županiji Gani Abazi tom je prilikom istakao da je današnji dan za albanski narod uistinu poseban, te da ga činjenica da je predstavnik svoje nacionalne manjine čini izrazito ponosnim. Istakao je i da u Županiji živi oko 250 pripadnika albanske nacionalne manjine, te da niti jedan punoljetan Albanac danas nije na Zavodu za zapošljavanje, već da ti ljudi zapošljavaju i još 120 djelatnika drugih nacionalnosti.
Zahvalio se je Republici Hrvatskoj što ih je primila u vremenima koja su za albanski narod bila izrazito teška, ali i naglasio da je upravo zato svima njima Republika Hrvatska njihova druga domovina, i iako je imao poziv Vlade Republike Kosovo da prisustvuje proslavi neovisnosti u Prištini on je odlučio ostati sa svojim Albancima koji tu žive.
Na kraju je istakao i zadovoljstvo činjenicom što se je unatoč radnom danu okupio veliki broj predstavnika albanske manjine sa područja cijele županije kao bi obilježili ovaj poseban dan.
Na skupu je bio nazočan i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin koji je u ime Grada pozdravio sve prisutne, te istakao sreću što je u svom životu upoznao ove dobre, vrijedne i plemenite ljude. Između ostalog naglasio je ulogu koju su Albanci sa Kosova imali u Domovinskom ratu, te su nakon obrane Republike Hrvatske kasnije otišli braniti i svoju domovinu danas neovisnu Republiku Kosovo.

Skip to content