U Virovitici izvršena dezinsekcija komaraca, Lazić: Ukoliko oprašivanje ne pomogne u dovoljnoj mjeri, nastavljamo sa suzbijanjem

Grad Virovitica i ove je godine naručio uslugu dezinsekcije komaraca kako bi se pokušalo stati na kraj najezdi komaraca, a tvrtka Asanator d.o.o dezinsekciju je obavila u ponedjeljak metodom toplog zamagljivanja.

Tretirano područje zahvatilo je posebno “kritične zone”, kao što su veliki i mali park te rijeka Ođenica, odnosno širi centar grada, gdje ljudi najviše borave na otvorenom i u šetnji.

– Prije samog suzbijanja rade se mjerenja o količini komaraca na temelju koliko komada ugriza ima na podlaktici u 15 minuta. Izmjereno je 6 do 8 ugriza i samim time je određeno da se krene u suzbijanje. Izabrana metoda oprašivanja radi se na zelenim površinama, upravo smo zato izabrali veliki i mali park te rijeku Ođenicu, odnosno središnji dio grada- istaknula je Slađana Lazić, voditeljica Odsjeka za komunalne poslove i graditeljstvo Grada Virovitice i dodala:

– Kroz neko vrijeme još ćemo pratiti brojnost komaraca, a ako nismo uspjeli smanjiti njihov broj, raditi ćemo dalje na suzbijanju. Ovu godinu obilježilo je veliko kišno razdoblje, temperature pogoduju njihovom razvoju, a preporuka je da i svi mi radimo što više na njihovom suzbijanju, posebno na uklanjanju vode iz dvorišta, ako je to moguće, jer to su upravo površine gdje se stvaraju nova legla- zaključila je Lazić.

(www.icv.hr, mra)

Skip to content