U Virovitici danas provedena akcija „Vlak je uvijek brži“

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Hrvatske željeznice već godinama organiziraju promotivno-edukativnu akciju Vlak je uvijek brži kojom žele osvijestiti vozače cestovnih vozila na opasnost pri prelasku ceste preko željezničke pruge.Hrvatske željeznice već godinama organiziraju promotivno-edukativnu akciju Vlak je uvijek brži kojom žele osvijestiti vozače cestovnih vozila na opasnost pri prelasku ceste preko željezničke pruge. Treću u nizu od ovogodišnjih akcija danas je organizirana na Županijskom cestovnom prijelazu na Vinkovačkoj cesti u Virovitici. Taj prijelaz je bio jedan od najopasnijih prijelaza u Hrvatskoj i na njemu se od 2001. do 2008. godine dogodilo 10 izvanrednih događaja, troje ljudi je teže ozlijeđeno, a materijalna šteta je iznosila 1,4 milijuna kuna. U kolovozu 2008. godine prijelaz je tehnički osiguran uređajem sa svjetlosno-zvučnim signalima i polubranicima. Polubranici su od tada do danas bili pet puta polomljeni što ukazuje na nedostatak kulture vozača cestovnih vozila.

Tijekom akcije sudionicima u prometu dijeljeni su propagandni materijali vezane uz akciju Vlak je uvijek brži, a pozivu su se odazvali i svi lokalni mediji kako bi u okviru svojih mogućnosti pomogli u osvješćivanju vozača na potrebnu pozornost pri prelasku preko pruge.

Akciji su između ostalog nazočili i dožupan Virovitičko-podravske županije Zdravko Dijaković, te zamjenici gradonačelnika Grada Virovitice Željka Grahovac i Ivan Sić, te privremeni pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Grada Virovitice Mario Klement koji su svi od reda pozdravili ovu akciju i posebno pohvalili predstavnike medija jer su se u velikom broju odazvali na ovu akciju.

Skip to content