U utorak 6. 11. Gradski muzej Virovitica vas poziva na muzejsku radionicu “Mala tvornica čudovišta”!

cudniPozivamo vas da proizvedete svoje malo čudovište iz raznobojnih krpica koje ćemo aplicirati na vaše majice.  Potrebno je donijeti majice na radionicu!

Inspirirani maštovitom ikonografijom stravičnih maskota vezanih uz Noć vještica, običaj sve više globalno prisutan, pozivamo vas na zajedničko stvaranje čudnovatih bića u našu Malu tvornicu čudovišta!

Čudovište je imaginarno biće koje se često javlja u legendama i horor filmovima. Svojom stravičnom pojavom ili svojim djelima čudovišna bića zastrašuju ljude.

Unatoč tome, naša čudovišta iz Muzeja odnosno čudnovata bića koja ćemo stvoriti u našoj Maloj tvornici čudovišta otkriti će drugu stranu ovih neobičnih stvorova –koji mogu biti zabavni, vrckasti, groteskni i uzbudljivi.

Posjetitelji će imati priliku kreirati i proizvesti svoje malo čudovište iz raznobojnih krpica i materijala te ga aplicirati na majicu i ponijeti kući. Svoje nove čudnovate prijatelje moći ćete voditi sa sobom u pustolovinu života, bez straha, a oni vas u avanturu reakcija drugih ljudi na njihovu pojavnost u vašem društvu. ;)

 Ne zaboravite ponijeti majice na radionicu!

Skip to content