U Traunreutu održana velika proslava jubileja prijateljskih gradova

Prijateljski grad Virovitice, njemački Traunreut, ove je godine proslavio okruglu obljetnicu prijateljstva s talijanskim Nettunom. Tim povodom u Traunreutu je proteklog vikenda održana svečanost povodom 50. godišnjice bratimljenja ovih gradova, što je obilježeno upisom svih gradonačelnika prijateljskih gradova u Zlatnu knjigu Traunreuta.

Gradonačelnici Ivica Kirin i Hans-Peter Dangschat nastavljaju prijateljstvo Virovitice i Traunreuta koji ove godine bilježe punih 25 godina suradnje.

Odnosi naših gradova oduvijek se temelje na tradiciji i prijateljstvu, a njeguju se razmjenom iskustava, kao i poticanjem suradnje učenika i mladeži. Naročita pažnja oduvijek se posvećuje susretima i razmjeni djece, učenika obaju gradova kroz školska, sportska, kulturna i druga područja, rekao je gradonačelnik Kirin naglasivši kako očekuje da će se u budućnosti uključiti još više klubova i udruga iz obaju gradova u cilju proširivanja međusobne suradnje.

Osim Virovitice i Nettuna, proslavi ove velike godišnjice prisustvovala je i delegacija francuskog Lucéa, a uz gradonačelnika I. Kirina bile su i njegova zamjenica Vlasta Honjek-Golinac, kao i voditeljica Odsjeka za gospodarstvo Sanja Kirin. U kulturno-zabavnom dijelu programa proslavu su uveličali plesna i glazbena skupina iz grada Nottuna.

Skip to content