U tijeku sanacija sanitarnih čvorova u zgradi 3 Dječjeg vrtića Cvrčak u Pejačevićevoj

Nakon što su prošle godine obnovljeni sanitarni čvorovi u zgradi Dječjeg vrtića Cvrčak na Trgu dr. Ante Starčevića, ovih dana sanacija je započela i u zgradi 3 u Pejačevićevoj ulici.

Sanacija obuhvaća radove na instalacijama kanalizacije i vodovoda te kompletnu izmjenu keramike i opreme u sanitarnim čvorovima za djecu. Radove izvodi tvrtka Kunkić, a vrijedni su 623.346,00 kuna.

Radove je obišao i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin s pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alenom Bjelicom te Vrtića Sandrom Moslavac.

Grad Virovitica kontinuirano podiže razinu kvalitete usluge predškolskog odgoja, a tako ćemo nastaviti i u budućnosti, rekao je gradonačelnik I. Kirin.

Ovu sanaciju je bilo nužno napraviti jer sanitarni čvorovi nisu mijenjani otkada je zgrada Vrtića izgrađena, osim nekih manjih popravaka i redovnog održavanja. Ljetni period i manji broj djece u vrtiću vrijeme je kada možemo realizirati radove ovako velikoga obujma. Hvala roditeljima na razumijevanju jer radovi uvjetuju i određene izmjene i prilagodbu. Sretni smo i zadovoljni jer će djeca nove pedagoške godine boraviti u novim i preuređenim prostorima, rekla je ravnateljica DV Cvrčak Sandra Moslavac dodavši da bez pomoći osnivača, Grada Virovitice, ova investicija ne bi bila moguća.

Uz navedeno, Vrtić je nabavio i postavio nove koševe za smeće na vanjskim prostorima zgrada u Pejačevićevoj i na Trgu dr. A. Starčevića. Osim estetske, zadovoljena je i funkcionalna komponenta, jer djecu u Vrtiću od najranije dobi usmjeravamo navikama kulturnog ponašanja i odlaganja otpada na za to predviđeno mjesto. (virovitica.hr)

Skip to content