U TIJEKU RADOVI U ULICI SV. KRIŽA Gradonačelnik Kirin najavio nove projekte u Milanovcu

Počeli su dugo očekivani radovi u Ulici Sv. Križa u Milanovcu. Riječ je o jednom od najznačajnijih projekata za prigradsko naselje Milanovac vrijednom gotovo 10 milijuna kuna, od kojih je Gradu Virovitici odobreno bespovratnih 7,5 milijuna kuna u sklopu natječaja za operaciju „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“.

– Očekujemo da će radovi biti završeni u roku, počeli su i molimo građane za strpljenje, da izbjegavaju te pravce s obzirom da su građevinski strojevi na cestama – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin o početku radova koji za sada obuhvaćaju radove na kolektoru oborinske i sanitarne kanalizacije. Ovim projektom u potpunosti će se urediti ulica Sv. Križa: rekonstruirat će se kolnik, izgraditi pješačke i biciklističke staze i oborinska kanalizacija, te rekonstruirati javna rasvjeta i EKI mreža.

– Ovim uređenjem dobit ćemo spoj prema Sjevernjaku i Ulici Zlatnog polja. Cjelokupan taj dio koji je u vrlo lošem stanju postat će sigurniji – ističe.

SIGURNIJE ZA PJEŠAKE

Gradonačelnik Kirin najavio je i nove projekte.
– U tijeku je projektiranje ulice u nastavku Svetog Trojstva. Pripremamo projekt uređenja nogostupa do tog odvojka, od trgovine u Milanovcu do skretanja na cestu prema ribnjacima – objašnjava gradonačelnik, ističući kako se na tom potezu kreće veliki broj pješaka i automobila pa bi se tako povećala sigurnost u prometu. Za ostale radove na nogostupima i cestama morat će se pričekati, kaže.

– Moram reći da smo malo „povukli ručnu“, ne iz razloga što nemamo financijskih sredstava, nego jednostavno zato što je Virovitica postala veliko gradilište i građevinska operativa nas ne može pratiti u tom dijelu, pa smo ono što smo planirali raditi, pomaknuli na kasnu jesen ili proljeće iduće godine – rekao je gradonačelnik, dodajući kako će se uređenje gradskih prometnica, za koje su građani istaknuli potrebu, biti uređene samo nešto kasnije od planiranog. (www.icv.hr)

Skip to content