U tijeku je studija izvodljivosti za brzu cestu od Bjelovara do Virovitice, u planu i obnova željezničke pruge od Koprivnice do Virovitice

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Prilikom boravka u Virovitici ministra prometa Olega Butkovića, u Uredu župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, održan je sastanak kojem su nazočili i saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić, pomoćnik ministra Mario Madunić, zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak te gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.

Na sastanku se govorilo o najvažnijim pitanjima za Virovitičko-podravsku županiju i Grad Viroviticu, a jedno od njih je brza cesta koja bi trebala ići od Bjelovara prema Virovitici.

Trenutno se je u tijeku studija izvodljivosti. To je jedan od najvažnijih strateških projekata ovog dijela Hrvatske, a po završetku studije, u 2018. godini ćemo krenuti u daljnje projektiranje i pripremiti cestu za EU financiranje u novom operativnom razdoblju. Inače, brza cesta došla je do Farkaševca. Budući da se tamo nalazi prihvatna cesta i županijska koju treba popraviti, to smo dogovorili zajedno sa županijom, tako da će ona kroz nekoliko mjeseci biti popravljena kako bi mogla primiti sav taj promet, a nakon toga krećemo prema Bjelovaru. Ići ćemo u osiguravanje financijske konstrukcije. Već u ovom programu Vlade, ta dionica ide u izvedbu, rekao je ministar Oleg Butković.

Osim brze ceste, nazočni su se na sastanku razgovarali i o obnovi željezničke pruge od Virovitice prema Koprivnici.

Riječ je o projektu vrijednom oko 500 milijuna kuna. Projekt je napravljen u HŽ infrastrukturi, a ovih dana ćemo ići u Ministarstvo financija vidjeti oko kreditnog zaduženja kako bi u ovom procesu održavanja i obnove pruga, ova pruga imala svoje mjesto. Vjerujem da ćemo u 2018. godini krenuti i s tim projektom – zaključio je ministar prometa Oleg Butković.

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, iskazao je zadovoljstvo razgovorom s ministrom Butkovićem i direktorom Hrvatskih cesta Josipom Škorićem, jer i brza cesta prema Virovitici i našoj županiji, kao i obnova željezničke pruge od Koprivnice do Virovitice, uz bolju prometnu povezanost, značit će i značajniji gospodarski razvoj ovoga kraja. (virovitica.hr, vpz.hr)

Skip to content