Povećanje sigurnosti u prometu: U tijeku izmještanje pješačkog prijelaza u Ulici J. J. Strossmayera

U svrhu što bolje sigurnosti najranjivijih sudionika u prometu i povećanju sigurnosti vožnje mijenja se regulacija prometa u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Virovitici. Promjena obuhvaća uklanjanje postojećeg pješačkog prijelaza i označavanje novog pješačkog prijelaza na križanju Ulice Ruđera Boškovića, Ulica Joze Jurišića i Ulice Josipa Jurja Strossmayera.
Tako se već danas (četvrtak) uklonio postojeći pješački prijelaz između ugostiteljskog objekta “4M” i pekare “Pinokio” i počeo označavati novi prijelaz uz sami cestovni most preko rijeke Ođenice u Strossmayerovoj. 

Uz stari pješački prijelaz uklonit će se postojeće tri betonske stepenice preko kojih se pristupalo kolniku, uz betonsku površinu uklanja se i asfaltirani pristup pješačkom prijelazu. Na rubne zone uz stari pješački prijelaz postavit će se metalne zapreke kako bi se spriječilo prelaženje pješaka i stupanje na kolnik na neobilježenom pješačkom prijelazu (zbog navike građana koji su koristili stari pješački prijelaz).

Pristupi novom obilježenom pješačkom prijelazu prilagođavaju se osobama smanjene pokretljivosti na način da se sa svake strane gdje pješak stupa na kolnik postavljaju upušteni rubnjaci.
Izvedbom ovoga prometnog rješenja unaprijedit će se prometovanje i povećati vidljivost pješaka, a samim time i razina sigurnosti njihova kretanja.

(virovitica.hr)

Skip to content