Na sirovinskom području virovitičke šećerane Viro u tijeku je vađenje šećerne repe s proizvodnih površina od oko 11.000 hektara. Dosad je repa povađena s oko 2.000 hektara uz prosječni urod od 48 tona po hektaru i prosječnu digestiju od 16,30 posto.
U Sirovinskom sektoru ističu kako se ovogodišnja 32. po redu kampanja vađenja i prerade šećerne repe obavlja u optimalnim uvjetima zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, te kako se završetak vađenja šećerne repe može očekivati u drugoj polovici prosinca. Zadovoljni su i proizvođači šećerne repe s obzirom da je cijena povećana s 250 na 300 kuna za tonu šećerne repe uz prosječnu digestiju od 16 posto.
Na taj način šećerna repa je i dalje zadržala svoju visoku profitabilnost u odnosu na ostale ratarske kulture, a Viro proizvođačima na svom sirovinskom području jamči cijenu od 300 kuna za tonu šećerne repe i u sljedećoj godini, uz niz drugih pogodnosti kod ugovaranja proizvodnje. U ovogodišnjoj kampanji šećerana Viro, u kojoj se dnevno preradi 6.500 tona šećerne repe, ukupno će preraditi više od 510.000 šećerne repe i proizvesti 71.650 tona konzumnog šećera, 20.000 tona melase i 20.000 tona suhog peletiranog rezanca.