U subotu, 10. rujna održat će se manifestacija „Šetnja Franjevačkim parkom“

U subotu, 10. rujna s početkom u 10 sati u sklopu provedbe HITRoute projekta održat će se manifestacija „Šetnja Franjevačkim parkom“. Tako će svi posjetitelji moći uživati u likovnoj radionici i čitanju bajki, također će moći pogledati i izložbu Gradskoj muzeja Virovitica, vidjet će demonstraciju viteških vještina te uživati u izložbi slika malih kreativaca.

Pozivamo sve, a osobito one najmlađe, da prošeću našim novoobnovljenim Franjevačkim parkom, pogledaju izložbu Gradskog muzeja, sudjeluju u likovnoj radionici u organizaciji Kreativne udruge Unikat, u čitanju bajki o princezama, kraljevima i plemićima u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice te demonstraciji viteških vještina Reda vitezova Ružice grada – kažu iz Turističke zajednice grada Virivotica.

U sklopu projekta izvedena je rekonstrukcija Franjevačkog parka i trga ispred crkve sv. Roka u Virovitici, educirano je 10 turističkih vodiča, izrađena je i objavljena mobilna aplikacija i web stranica projekta te je izdana trojezična knjižica s točkama povijesne turističke rute na području Hrvatske i Mađarske, koju možete preuzeti na štandu Turističke zajednice.

Ukupna vrijednost navedenog EU projekta Cross-border Historical Theme Route of Noble Families – HITRoute prekogranične suradnje Interreg sa susjednom Mađarskom je 399.681,37 eura, a izradila ga je Razvojna agencija VTA. Nositelj projekta je Grad Virovitica, a partneri su Grad Szentlőrinc i Turistička zajednica grada Virovitice. (www.icv.hr, ib)

Setnja Franjevackim parkom

Skip to content