U Slatini sahranjen Dragutin Šantoši

Nekoliko stotina Slatinčana, brojni kolege novinari oprostili su se na Gradskom groblju u Slatini od preminulog novinara Večernjeg lista, 24 sata, predsjednika Ogranka Hrvatskog novinarskog društva Virovitičko-podravske županije Dragutina Šantošija. Uz mnoštvo, obitelj, mnoštvo prijatelja, poznanika, kolega novinara, od Dragutina Šantošija se dirljivim riječima oprostio glavni urednik Večernjeg lista Goran Ogurlić. Apostrofirajući ga kao jednog od najboljih reportera kojeg je Večernji list ikad imao, kao velikog čovjeka zbog kojeg bi jednog dana, u udžbenike iz novinarstva – na pitanje kako treba izgledati novinar, trebalo staviti Draginu sliku, Ogurlić je još kazao:
– Drago, nikad nisam mislio da ćemo se ovako opraštati. Mi koji smo prošli ratno izvještavanje imali smo uzrečicu među kolegama: “Ne daj Bože da postaneš vijest”. Ti si, Drago, nažalost postao vijest – istaknuo je Goran Ogurlić.

 

Uvijek vrijedni reporter Dragutin Šantoši tragično je stradao na novinarskom zadatku u okolici Voćina. Iza njega ostale su tisuće tekstova i sjećanje na neumornog novinara za kojeg nikada nije postojalo radno vrijeme, na Dragutina Šantošija. Najveći dio profesionalnog vijeka bio je vezan uz Večernji list kao šef dopisništva u Virovitici. Za sve koji su ga poznavali bio je pojam “novinarčine” staroga kova – bio je predan poslu, uvijek na terenu, uvijek u potrazi za novom temom, a usto spreman pomoći mlađim kolegama. Jedan od najproduktivnijih novinara koje je Večernji list ikada imao. Rođen je 7. travnja 1956. u Senkovcu kod Slatine, a u Večernjem je listu bio od 1. siječnja 1987. godine.

 

www.icv.hr

Skip to content