U sklopu interaktivne radionice u Virovitici predstavljeni ciljevi i prioriteti programa Europa za građane 2014-2020

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao je u suradnji s Gradom Viroviticom interaktivnu radionicu o programu Europa za građane 2014-2020. Radionica je održana u virovitičkoj Gradskoj upravi, a cilj je bio informirati jedinice lokalne i regionalne samouprave te neprofitne organizacije o mogućnostima financiranja iz navedenog programa.

Nazočne je uoči početka radionice pozdravio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica koji je istaknuo kako Virovitica ima odlična iskustva u provođenju EU projekta. Pritom je izdvojio aktualne projekte, a to su Integrirani razvojni program „5 do 12 za Dvorac“, projekti prekogranične suradnje s Mađarima (4 Elements 4 Kids from cross border cooperation and education adjusted for pre-school children, Erasing Borders with Music, Border Isn’t Restriction for Developing Skills te „Cross-border touristic routes of honey and bees“ – preuređenje virovitičkog Malog parka), kao i projekte energetske obnove škola kojima je cilj ušteda te osiguravanje boljih uvjeta za učenike i djelatnike.

Program Europa za građane 2014-2020 promiče europske vrijednosti, aktivno europsko građanstvo, kao i obilježavanje važnijih događaja iz europske povijesti, a sredstvima iz programa financiraju se oni projekti koji pridonose da građani razumiju Uniju i njezinu povijest te promiču europsko građanstvo i demokratsko sudjelovanje na razini Unije. Inače, program se na razini Europske unije i Republike Hrvatske provodi već deset godina.

Više stručne savjetnice iz Ureda za udruge Vlade RH, Maja Tomičić i Željka Markulin upoznale su tako nazočne s ciljevima i prioritetima programa, a radionica je organizirana kako bi se pomoglo jedinicama lokalne i regionalne samouprave te neprofitnim organizacijama u oblikovanju projektnih ideja na način da one odgovaraju uvjetima i kriterijima programa.

U sklopu radionice predstavljeni su i primjeri dobre prakse te su tako svoja iskustva e EU projektima iznijeli načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, Branimir Sladojević ispred Razvojne agencije VIDRA te Dubravko Ćuk ispred Razvojne agencije VTA.

Skip to content