U sklopu Erasmus+ projekta u Virovitici borave učenici Srednje tehničke škole iz Praga

U sklopu Erasmus+ projekta „Nove vještine za novo doba“ u Virovitici borave učenici 2. i 3. razreda Srednje tehničke škole iz Praga. Tom prigodom, posjetili su virovitičku Gradsku upravu gdje ih je s gradskim projektima i kulturno-zabavnim događanjima našeg Grada upoznala zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac.

Cilj projekta „Nove vještine za novo doba je osnaživanje profesionalnih kompetencija učenika i nastavnika za tržište rada u okviru odgovarajućeg područja obrazovanja. Tako će tijekom dvotjednog boravka u Virovitici budući stolari iz Češke, zajedno s domaćinima, učenicima virovitičke Industrijsko-obrtničke škole, izrađivati tradicionalne drvene igračke našeg podneblja koje će potom biti izložene u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica.

Inače, u listopadu su učenici Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, smjer stolar te instalater grijanja i klimatizacije boravili u Pragu gdje su u sklopu navedenog projekta stjecali nova iskustva u češkoj partnerskoj školi i njihovim radionicama.

Skip to content