U skladu s upitima i peticijom građana, u Palmotićevoj ulici bit će uklonjena stabla koja pri nevremenu prijete urušavanjem

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na aktualnom satu 16. sjednice Gradskog vijeća govorilo se, među ostalim i o nedavnom nevremenu, odnosno olujnim udarima vjetra koji su uzrokovali materijalnu štetu na gospodarskim objektima za poljoprivredu i plastenicima, zbog čega je proglašena i prirodna nepogoda.

Nevrijeme je ujedno pokazalo kako pojedini drvoredi u gradu nisu u stabilnom stanju te čak prijete urušavanjem. Konkretno, radi se o drvoredu u Ulici Junija Palmotića za koji već duže vremena postoje upiti građana, kao i peticija za uklanjanje stabala. U navedenoj ulici stabla su dosegla fiziološku starost, a zbog učestalih olujnih vjetrova, sve više predstavljaju prijetnju prolaznicima.

O aktivnostima koje će biti poduzete po tom pitanju, vijećnike je obavijestio gradonačelnik Ivica Kirin.

U Palmotićevoj ulici, a u skladu s upitima i peticijom građana, u planu je uklanjanje stabala smreke i bora. Stabla smreke koja predstavljaju prijetnju prolaznicima bit će uklonjena i u Franjevačkoj ulici koja je ujedno i najviše stradala u olujnom udaru vjetra. Nakon rušenja stabala uslijedit će uklanjanje panjeva tako da se panjevi isfrezaju kako se ne bi oštetile instalacije (kanalizacija, plinovod i td.). Frezanje će biti na dubinu od 25 cm te će iskopi biti sanirani, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin. (virovitica.hr)

Skip to content