U skladu s izrađenim stručnim elaboratom uređuju se platane ispred Crkve sv. Roka u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Nakon što su prošle godine stručnjaci prve specijalističke hrvatske tvrtke za prosudbu i njegu stabala, Stablosan d.o.o., posjetili su Viroviticu i obavili prosudbu zdravstvenog stanja i statike primjernih stabala u Gradskom perivoju i užem centru grada uskoro će započeti i uređenje virovitičkih platana ispred Crkve sv. Roka.
Na temelju obavljenih opažanja i mjerenja stabala, izrađen je stručan elaborat koji sadržava svu dokumentaciju o izvršenom pregledu; rezultatima izmjere, analize, i interpretacije podataka, s ocjenom održivosti s prijedlogom mjera njegove zaštite ili sječe rekao je Bodo Siegert, vlasnik tvrtke i sudski vještak za njegu i statiku stabala ovim metodama rada i instrumentima
Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin naglasio je da je svako drvo u gradu spomenik i tako se prema njemu treba i odnositi te, kako je u prošlosti bilo primjer da se nestručnim radom ugroze stabla i učini nepopravljiva šteta. Na ovaj način tijekom idućih nekoliko dana uredit ćemo i naše poznate platane i ostala stabla od kojih su neka starija i više od stotinu godina.

Skip to content