U sjećanje na nevine žrtve Voćina, petorica hodočasnika, među kojima su i župan Igor Andrović te zamjenik gradonačelnika Damir Marenić, krenula su pješice na put dug 38 kilometara

U znak sjećanja na 47 brutalno ubijenih civila (žena i muškaraca) 12. i 13. prosinca 1991. godine u Voćinu, put ovog naselja podno Papuka, gdje se u četvrtak održava 10. hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, iz Virovitice su krenula petorica hodočasnika među kojima je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i zamjenik gradonačelnika Grada Virovitice Damir Marenić.

Put Voćina su u tri sata iza ponoći, uz policijsku kao i pratnju predsjednika HVIDR-e Virovitica Mirka Poljanca, krenuli: Tomislav Kolec, Tihomir Tomeković, Tomislav Denić, Damir Marenić i Igor Andrović. Hodnja rutom Virovitica-Rezovac-Pčelić-Levinovac-Hum-Voćin duga je više od 38 kilometara, a očekuje se da će virovitički hodočasnici u Voćin stići oko 10,00 sati.

Ovo je najmanje što možemo napraviti u znak sjećanja na nevine Hrvate stradale u Voćinu prije 27 godina – naglasili su hodočasnici prilikom kretanja na put prema Voćinu. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content