U rad pušteni novi reflektori na nogometnom terenu u naselju Milanovac

U četvrtak, 24. ožujka u najvećem virovitičkom prigradskom naselju Milanovac u rad su pušteni novopostavljeni reflektori na nogometnom terenu, koji koristi županijski drugoligaš Sokol. Uz seniorsku momčad teren najviše koriste mlađe uzrasne kategorije, na kojim klub grad svoju budućnost.

Tom prilikom nogometni teren i društveni dom, u čijem sastavu su svlačionice, obišao je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin u pratnji pročelnika gradskog Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijana Sabe, tajnika Sportske zajednice grada Virovitice Tihomira Majstorovića te članova klupske uprave NK „Sokol“ i članova Vijeća mjesnog odbora Milanovac.

Usprkos trenutnoj situaciji u Hrvatskoj i cijeloj Europi završavamo započete projekte, naročito kada se radi o ulaganjima u sportske terene, koja najviše koriste djeca. Puštanjem u rad reflektora poboljšani su uvjeti za treniranje posebice najmlađih selekcija. Nije problem u ljetnim, već u zimskim mjesecima, kada su dani kraći, kada se rasvjetom mogu koristiti i kasniji termini za treniranje. Uz to smo obišli i dom u čijem su sastavu novouređene svlačionice, a krenut ćemo i uređenjem parkirališta uz dom. To će naravno, uz sportaše i njihove roditelje, koristiti i svi ostali gosti. Namjeravamo i dalje nastaviti s poboljšanjem uvjeta na svim sportskim terenima u gradu – tom prilikom naglasio je gradonačelnik Kirin.

Ovo je veliki korak u poboljšanju uvjeta, ali na tome ne mislimo stati. U planu je uvođenje automatskog navodnjavanja i uređenje pomoćnog terena koji će se moći koristi za treniranje – najavio je Kožnjak.

Grad Virovitica u iduće dvije godine ima u planu izgraditi reflektore na svim nogometnim terenima te uvesti automatsko navodnjavanje svih terena, otkrio je gradonačelnik Kirin. (www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

Skip to content