U promet puštena dva željezničko cestovna prijelaza u Dinjevcu i Podgorju

Uz nazočnost saborskog zastupnika u Hrvatskom saboru Josipa Đakića,župana Virovitičko – podravske županije dr. Stjepana Feketića, njegovogzamjenika Zvonimira Šimića, predsjednika Skupštine Virovitičko –podravske županije, Borisa Hlavatija, gradonačelnika Virovitice ZvonkaKožnjaka, ravnatelja Županijske uprave za ceste Željka Tomljanovića, imnogih drugih, danas su u promet pušteni novi pružni prijelazi umjestima Dinjevac i Podgorje.Uz nazočnost saborskog zastupnika u Hrvatskom saboru Josipa Đakića, župana Virovitičko – podravske županije dr. Stjepana Feketića, njegovog zamjenika Zvonimira Šimića, predsjednika Skupštine Virovitičko – podravske županije, Borisa Hlavatija, gradonačelnika Virovitice Zvonka Kožnjaka, ravnatelja Županijske uprave za ceste Željka Tomljanovića, i mnogih drugih, danas su u promet pušteni novi pružni prijelazi u mjestima Dinjevac i Podgorje.

Naime, prije dvije godine Virovitičko – podravska županija je s Hrvatskim željeznicama potpisala ugovor o sufinanciranju četiri željezničko cestovna prijelaza na području županije odnosno postavljanje zaštitnih brklji na njima (Dinjevac, Vukosavljevica, Podgorje, Bistrica), čija je ukupna vrijednost 4.800.000.00 kuna. U ukupnoj vrijednosti radova sudjelovala je i Virovitičko – podravska županija, odnosno Županijska uprava za ceste s udjelom od oko 2.000.000,00 kuna.

Danas su otvorena dva pružna prijelaza sa zaštitnim brkljama u Dinjevcu i Podgorju, uskoro se mogu očekivati i puštanje u promet dva pružna prijelaza u Bistrici i Vukosavljevici kojima će se također sa zaštitnim brkljama podariti dodatna sigurnost.

Prigodom puštanja u promet pružnog prijelaza u Podgorju, saborski zastupnik Josip Đakić istaknuo je zadovoljstvo učinjenim radovima, nagovijestivši i skoro otvaranje identičnih objekata u Vukosavljevici i Bistrici. Podcrtao je kako će pružni prijelazi sa zaštitnim brkljama dodatno pojačati sigurnost kako na prijelazu u Podgorju tako i u Dinjevcu.

Skip to content