U povodu Dana hrvatskih knjižnica Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica građanima daruje knjige, a organizira i nagradnu igru na Facebooku

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se od 2010. godine 11. studenoga, a na poticaj Hrvatskoga knjižničarskog društva. Riječ je datumu donošenja prvoga hrvatskog zakona o knjižnicama kojim su postavljeni pravni temelji za planiran i sustavan rad i razvoj svih vrsta hrvatskih knjižnica te svih ključnih odrednica hrvatskoga knjižničarstva.

Knjižnice su javne kulturne ustanove namijenjene svima koji su u potrazi za znanjem, kulturom, obrazovanjem, znanošću, kreativnošću i umjetnošću, a današnji zahtjevi društva u odnosu na suvremene knjižnične usluge sve su veći i složeniji.

U povodu Dana hrvatskih knjižnica utemeljeno je godišnje priznanje za Knjižnicu godine, a dobitnica priznanja za 2022. godinu je Gradska knjižnica Marka Marulića iz Splita.

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica u petak, 11. studenog na sam Dan hrvatskih knjižnica daruje građane knjigama koje će biti postavljene na ulazu knjižnice. Prigodne nagrade namijenjene djeci, mladima i odraslima imat će priliku osvojiti i svi zainteresirani koji prate Facebook stranicu knjižnice i to samo tijekom Dana hrvatskih knjižnica u 9:00, 13:00 i 17:00 sati. (www.icv.hr, mk)

Skip to content