U ponedjeljak u Virovitici otvorenje Studenskog restorana i caffe bara ”Škola”

Od utorka Virovitičani na ručak u novi restoran i caffe bar ”Škola”

gg_watermarked_56f59497a08b2f0a2cbda609501a0cac_RB_70Na prostoru bivše vojarne u Virovitici, nasuprot Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, u listopadu 2012. godine postavljanjem kamena temeljca započela je izgradnja Studentskog restorana i caffe bara. Svečanom otvorenju radova nazočili su saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, a temeljni kamen postavila je predsjednica Studentskog zbora VŠMTI Željka Hajba. Investitor izgradnje novog restorana je Virovitičko-podravska županija preko svoje tvrtke Terra Slavonica, a zemljište za izgradnju darovao je Grad Virovitica.

Svečano otvorenje novog restorana i caffe bara ”Škola” je u ponedjeljak, 5. svibnja, s početkom u 10.30 sati. Restoran će nuditi samo hranu spravljenu bez aditiva i konzervansa te izrađenu od namirnica pretežno s područja Virovitičko-podravske županije.
– Jelovnik sadržava isključivo hranu koju kuhari spravljaju sami. To nisu juhe ili umaci iz vrećice nego isključivo iz kuhinje restorana, a peku i domaći kruh. U tome su nam pomogli šef kuhinje u Sheratonu Matija Balent i njegove kolege iz Udruge Gastronomadi Robert Ripli i Zoran Šimunić. – naglasio je župan Tomislav Tolušić.

Do rujna će restoran raditi komercijalno, što znači biti će otvoren za građanstvo, a od početka nove akademske godine očekuje se odobrenje za korištenje i studentske X-ice. To znači da će od jeseni uz standardnu ponudu restorana biti i meniji za studente, a do tada će studenti morati posjećivati ”menzu” udaljenu 2,5 kilometra. Uz buduću studentsku ”menzu” u planu je izgradnja Studentskog doma, što će sačinjavati cjelokupni studentski kompleks. (vpz.hr)

Skip to content