U ponedjeljak, 23. rujna kreće gradnja Tehnološko-inovacijskog centra u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U ponedjeljak, 23. rujna u 11,00 sati, na prostoru kraj Visoke škole u Virovitici, počet će gradnja Tehnološko-inovacijskog centra, jednog od najznačajnijih županijskih projekata koji je financiran bespovratnim europskim sredstvima u stopostotnom iznosu.

Ovog srpnja, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i direktor tvrtke Domogradnja, Siniša Gregorić, potpisali su ugovor o njegovoj izgradnji koji će na prostoru Visoke škole u Virovitici niknuti za godinu dana, a vrijednost radova iznosit će 15.554.354,63 kune. Projekt Tehnološko-inovacijskog centra, financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, unutar Poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“ , jedan je od najznačajnijih projekata Virovitičko-podravske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 17.559.424,21 kuna, financiran je bespovratnim europskim sredstvima u stopostotnom iznosu. Partneri u provedbi projekta te daljnjem radu su: Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek i Poljoprivredni fakultet u Osijeku. Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a zemljište za izgradnju osigurao je Grad Virovitica. Tehnološko inovacijski centar, nakon što se izgradi bit će veličine 1.754 četvorna metra. U okviru TIC-a nalazit će se Odsjek za med, Odsjek za ljekovito bilje, Odsjek za mlijeko, Prostor za spektrometriju i mikroskopiju, Prostor za pripremu uzoraka za analizu i Konferencijska dvorana. Ovo je jedini projekt ove vrste u županiji i predstavlja značajan iskorak u ulaganju u istraživačku infrastrukturu. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content