U ponedjeljak, 1. listopada u Virovitici kreću radovi na gradnji hale za Viroexpo

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U ponedjeljak, 1. listopada Virovitičko-podravska županija u Virovitici kreće s novim investicijskim ulaganjem, a riječ je o gradnji Multifunkcionalne hale u kojoj će se održavati Međunarodni sajam Viroexpo.

Rekonstrukciju nadstrešnice u multifunkcionalnu građevinu za potrebe poljoprivrednih i gospodarskih manifestacija, buduću zgradu gdje će se održavati Međunarodni sajam Viroexpo i koja će se nalaziti u u krugu bivše vojarne, nedaleko prostora Javne vatrogasne postrojbe Virovitica, obavljat će tvrtka Gradba. Tako će Virovitičko-podravska županija i grad Virovitica dobiti multifunkcionalnu građevinu, a Međunarodni sajam Viroexpo napokon više neće biti „podstanar“. Inače, potpredsjednik Vlade RH Tomislav Tolušić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović potpisali su proteklog tjedna u Belom Manastiru ugovor o dojeli bespovratnih sredstava za gradnju hale vrijedan 14 milijuna kuna.

Zemljište za gradnju hale osigurao je Grad Virovitica.

Parcela između buduće hale i planiranih bazena predviđena je za zajedničko parkiralište čime će se, uz parkirališna mjesta na čestici hale, dobiti dodatan prostor za parkiranje. Nositelj projekta izgradnje novog parkirališta je Grad Virovitica. Izrada projektne dokumentacije za ishođenje akata za gradnju je u završnoj fazi, a na novom parkiralištu nalazitr će se oko 452 parkirališna mjesta. (vpz.hr, virovitica.hr; fotografija: Ilustracija)

Skip to content