U Poduzetničkoj zoni Antunovac započeli pripremni radovi za izgradnju hale tvrtke A.M.S.-biomasa

Nakon što su gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor tvrtke A.M.S.-biomasa Saša Abrašin potpisali Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta i objekata u virovitičkoj Poduzetničkoj zoni Antunovac ovih dana započeli su pripremni radovi za izgradnju hale.

U sklopu novoizgrađenog objekta „Stanice za otkup i preradu šumske biomase” nalazit će se proizvodno-poslovni prostor sa halom za proizvodnju i uredskim prostorom, plato za sortiranje i preradu šumske biomase, tri otvorena skladišta za odlaganje drvne sirovine – sure, otvoreno skladište sječke i manipulativni prostor, a radi se o proizvodnji peleta, briketa, prostorno obrađenog drva (višemetrice i cijepanog drva, drvne sječke i kao nusproizvoda piljevine.

U prvoj fazi tvrtka namjerava zaposliti 12 djelatnika, a u konačnici više od 20, a kroz kooperante posao bi trebalo pronaći još oko 80-90 ljudi. Inače tvrtka A.M.S. – biomasa d.o.o. osnovana je 2007. godine, a sjedište joj je u Dardi, glavne djelatnosti su joj veletrgovina i izvoz, te prerada i proizvodnja drvne mase, a do sada ima i dva pogona u Turopolju te u Ivanovu kod Donjeg Miholjca.

Pripremne radove obišao je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Skip to content