U Poduzetničkoj zoni Antunovac braniteljska zadruga Zlatni vrtovi gradi novu hladnjaču

Nakon što je Poljoprivredna zadruga branitelja Zlatni vrtovi iz Virovitice  potpisala  ugovor IPARD programa za projekt “Otkupna stanica Antunovac” – izgradnja hladnjače i tako postala prva braniteljska zadruga koja je uspjela potpisati ugovor za financiranje svoje investicije sa IPARD agencijom ….Nakon što je Poljoprivredna zadruga branitelja Zlatni vrtovi iz Virovitice  potpisala  ugovor IPARD programa za projekt “Otkupna stanica Antunovac” – izgradnja hladnjače i tako postala prva braniteljska zadruga koja je uspjela potpisati ugovor za financiranje svoje investicije sa IPARD agencijom ovih dana započeli su i intenzivni radovi na njezinoj izgradnji.Hladnjaču će izgraditi virovitička građevinska tvrtka Domogradnja, a vrijednost investicije iznosi 3.513.441,06 kn. 

Kako nam je o svemu rekao upravitelj zadruge Siniša Novosel na ovaj način znatno će se poboljšati aktivnost Zadruge koja svake godine povećava svoj otkup za 30-ak posto. Zadruga godišnje otkupi oko 3000 tona različitog povrća i oko sebe trenutno okuplja oko stotinjak proizvođača. Nova hladnjača koja se sa 50 posto iznosa financira putem nepovratnih sredstava iz IPARD programa omogućit će skladištenje 180 tona voća i povrća. Upravitelj Novosel  posebno se je zahvalio Gradu Virovitici na velikoj pomoći u samom početku kada je bilo najteže te Virovitičko-podravskoj županiji i saborskom zastupniku Josipu Đakiću za nemjerljiv doprinos da ovaj projekt uspije.

Radove su obišli i saborski zastupnik Josip Đakić, gradonačelnik Ivica Kirin i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije Mario Čajkulić koji su istaknuli zadovoljstvo da u gradu Virovitici djeluje jedna od najboljih braniteljskih zadruga u Republici Hrvatskoj što kooperantima osigurava siguran plasman robe, a posebno veliku pomoć nezaposlenim hrvatskim braniteljima u prevladavanju trenutnih životnih teškoća.

Skip to content