U planu obnova parka te javna rasvjeta i navodnjavanje nogometnog igrališta u Koriji; igralište u Sv. Đurađu dobiva rasvjetu

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima u utorak je održao zborove građana u prigradskim naseljima Korija i Sveti Đurađ.

Mještani svih virovitičkim mjesnih odbora tijekom posljednjih nekoliko dana imali su priliku iznijeti svoje prijedloge, probleme i sugestije te se ujedno detaljnije upoznaju s planiranim aktivnostima.

U Koriji i Sv. Đurađu nazočne su na samom početku pozdravili predsjednici mjesnih odbora, Božena Rajnović u Koriji te Ivan Ćavarušić u Sv. Đurađu. Prije nego su se mještani uključili u raspravu, gradonačelnik I. Kirin ih je upoznao s odrađenim i planiranim aktivnostima.
U oba prigradska naselja je u protekloj godini rekonstruirana javna rasvjeta te su u Sv. Đurađu završeni radovi na rekonstrukciji ceste – nastavka Mlinske ulice prema „Šarenim mostovima“. U ovoj godini u Koriji je u planu rekonstrukcija parka, izgradnja rasvjete i sustava navodnjavanja na nogometnom igralištu te projektna dokumentacije za proširenje javne rasvjete u Nazorovoj cesti. U Sv Đurađu modernizirat će se I. i II. odvojak Mlinske ulice, a na nogometnom igralištu bit će izgrađena javna rasvjeta.

Građani su, među ostalim, istaknuli potrebu izgradnje nogostupa od Sv. Đurađa do grada, a građane Korije zanimalo je do kada će trajati privremena regulacija prometa zbog radova na dionici brze ceste od Virovitice prema Špišić Bukovici. Gradonačelnik I. Kirin je odgovorio kako je izvođač radova tražio privremenu regulaciju do 1. svibnja.

Zborovi građana u Koriji i Sv. Đurađu bili su ujedno posljednji ovogodišnji.

(virovitica.hr; fotografije: M. Bašić i M. Šolc)

Skip to content