U planu još veće olakšice za poduzetnike, kao i za turizam te obitelji koje kupuju prvu nekretninu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Jedna od tema kolegija virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina bila je i Odluka o donošenju Izmjena i dopuna Programa olakšica i poticaja razvoja gospodarstva Grada Virovitice o kojoj će se raspravljati na sljedećoj sjednici Gradskoj vijeća. Cilj predloženih Izmjena i dopuna je privlačenje novih investicija, olakšavanje poslovanja postojećim poduzetnicima i ugostiteljima, kao i pomoć mlađim obiteljima pri kupnji prve nekretnine. Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj Matije Mustača, predložene Izmjene i dopune temelje se na dosadašnjem iskustvu i iskazanim potrebama.

U Program poticaja i olakšica tako bi po novom bi bile uključene sve tvrtke registrirane na području grada Virovitice, a ne samo one u poduzetničkim zonama. Dakle, radi se o kompletnom gospodarstvu grada. Između ostalog, olakšice uključuju oslobađanje plaćanja komunalnih doprinosa do 100 posto, kao i njegovo plaćanje na rate s time da bi se broj rata sa 6 povećao na 12.

Kako bi se zadržale mlade obitelji i potaknuo građevinski sektor, program predviđa i olakšice pri kupnji zemljišta za izgradnju prve nekretnine mlađima od 45 godina, kao i olakšice za izgradnju objekata sa smještajnim kapacitetima pošto istih trenutno manjka na području grada. Izmjene i dopune Programa olakšica i poticaja razvoja gospodarstva uključuju i prekvalifikaciju nezaposlenih za poznatog poslodavca, čime bi se pomoglo poslodavcima da dobiju potrebnu i kvalificiranu radnu snagu kod novog zapošljavanja , kao i nezaposlenima kojima ta prekvalifikacija jamči zaposlenje. (virovitica.hr, icv.hr; foto: K. Toplak)

Skip to content