U petak na Noć muzeja

noć muzejaPosljednji petak u mjesecu siječnju već je tradicionalno rezerviran za Noć muzeja, akciju započetu 2005. godine kao gradski projekt sa šest zagrebačkih muzeja koja 2006. godine postaje nacionalni kulturni događaj, iniciran od strane Sekcije kulturnog turizma, Hrvatskog muzejskog društva, a u suradnji sa Zajednicom kulturnog turizma HGK i svim zainteresiranim muzejima. Gradski muzej Virovitica, uz niz muzeja diljem Hrvatske, pripremio je svojim posjetiteljima bogat kulturno- glazbeni program, kreativne radionice, igraonice, izložbu, ali i glazbeni program, a što vas točno očekuje u petak, 31. siječnja,  možete saznati u nastavku:

 

18 sati– “Magija kose”– projekcija etno filma (u produkciji Gradskog muzeja Virovitica)
19  sati “Grudanje balonima” – muzejska igraonica
20 sati – “Šuljanje po Dvorcu 1.” – šetnja stalnim postavom Muzeja uz stručno vodstvo kustosica
21 sat – “Hrvatska fotografija okom Petera Knappa” – otvorenje gostujuće izložbe Muzeja za umjetnost i obrt
21 sat i 30 minuta – “Skidanje okvira!” – kreativna interaktivna radionica
22 sata – “Šuljanje po Dvorcu 2.” – otkrivanje skrivenih prostorija Muzeja uz stručno vodstvo kustosica
23 sata do 1 sat iza ponoći –“Groznica Noći muzeja” DJ Zoran Veles

 

 

Kao centralni dio Virovitičke Noći muzeja 2014. možemo izdvojiti gostujuću izložbu fotografija Petera Knappa koja će biti upriličena u suradnji sa zagrebačkim Muzejom za umjetnost i obrt. Posjetitelji će tom prigodom moći nazočiti otvorenju  izložbe koju je autor komponirao u tri cjeline, a izvorište mu je bilo duga i bogata povijest hrvatske fotografije.

 

Fokus Knappove selekcije bile su fotografije za koje je smatrao da su najbliže i prepoznatljive suvremenom senzibilitetu. Načelom “manje je više” izabrao je radove nekoliko autora koji reprezentiraju hrvatsku fotografiju od njenih zrelih početaka u tridesetim godinama prošlog stoljeća do danas. U sklopu izložbe posjetitelji će moći razgledati djela Toše Dabca, Đure Janekovića, Milana i Slavke Pavić, Mladena Tudora, Borisa Cvjetanovića, Ivana Faktora, Marka Ercegovića i Jelene Blagović.

Skip to content