U petak 3. srpnja u Kazalištu Virovitica premijera predstave “Ćup”

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Ćup-Plakat-50-x70-21Prema djelu jednog od najvećih pisaca komedija u rimskoj književnosti Tita Makcija Plauta “Ćup” Kazalište Virovitica u suradnji s Gradskim kazalištem “Joza Ivakić” iz Vinkovaca osmislilo je istoimenu predstavu čiju će svečanu premijeru brojni Virovitičani u sklopu Virovitičkog kazališnog ljeta moći pogledati 3. srpnja u virovitičkom kazalištu s početkom u 21 sat. Predstava obrađuje priču o starom tvrdici Euklionu koji pronalazi ćup sa zlatom i otada neprestano bdi nad njim. Taj se motiv isprepliće s motivom ljubavi. Naime, Euklionovu kćerku na nekoj je proslavi obljubio mladi Likonid, koji se sad kaje i želi da se oženi djevojkom. Međutim, od Eukliona ruku njegove kćerke zatraži Likonidov ujak Megador…

U ovoj komedičnoj predstavi glume Mladen Kovačić, Igor Golub, Vlasta Golub, Antun Vrbenski, Snježana Lančić-Prpić i Vladimir Andrić, a režiju predstave potpisuje Renata Carola Gatica koja je 2006. godine osvojila nagradu za najbolju mladu kazališnu redateljicu Cordobe, zemlje u kojoj je i rođena.

Ljubitelji kazališta svoj dolazak na predstavu trebaju potvrditi na kontakt broj 033/721-330 najkasnije do srijede, 2. srpnja, do 14 sati.

Skip to content