U petak, 29. rujna, otvorenje izložbe povodom 70. godišnjice postojanja Gradskog muzeja Virovitica

Gradski muzej Virovitica obilježava 70. godišnjicu svog postojanja. Tom prilikom Muzej je pripremio izložbu LXX – MUZEJ PO MJERI koja je interdisciplinarni autorski projekt svih kustosa Muzeja te je tematski određena pedesetim godinama 20. stoljeća u gradu Virovitici i njegovoj okolici.

Muzej je osnovan 1953. godine i od tada pa do danas smješten je u dvorcu Pejačević, a svoj novi život živi nakon cjelovite obnove Dvorca i prezentacije postava Drveno doba koji je višestruko nagrađivan od struke u nacionalnim i međunarodnim razmjerima.

Izložba LXX – MUZEJ PO MJERI autorski je koncept svih kustosa Muzeja te predstavlja građu koja karakterizira sve aspekte života tijekom pedesetih godina 20. stoljeća. Teme koje se predstavljaju kreću se u rasponu od gospodarstva i urbanizacije preko motorizacije i telefonije do mode i uređenja doma.

– Pridružite nam se na otvorenju, 29. rujna u 19,30 sati, ili nas dođite posjetiti do 31. prosinca 2023. jer osim same izložbe možete pogledati i naš stalni postav te uživati u univerzalnim ljudskim pričama #malogvelikogmuzeja – poručili su iz Gradskog muzeja Virovitica.

(virovitica.hr, Gradski muzej Virovitica, foto: K. Toplak)

muzej rodendan

Skip to content