U petak, 28. rujna završna konferencija projekta B.I.R.D.S. čiji je nositelj Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica

U Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica u petak, 28. rujna u 11 sati održat će se završna konferencija projekta B.I.R.D.S (Border Isn’t Restriction for Developing Skills) čiji je navedena škola nositelj, a provođen je u partnerstvu s Osnovnom školom Deak Ferenc Barcs i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. Projekt je vrijedan 131.771,91 eura, od čega se 85 posto financira sredstvima Europske unije. Izradila ga je Razvojna agencija VTA, a odobren je u sklopu u Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014. – 2020.

Kroz radionice, predavanja, studijska putovanja te istraživanja na terenu, učenici su zajednički učili i razmjenjivali znanja o prirodnoj bioraznolikosti, a cilj je bio promovirati prirodne vrijednosti rijeke Drave i senzibilizirati nastavnike i učenike da se uključe u zaštitu staništa rijeke Drave. (virovitica.hr, fotografija: Arhiva)

Skip to content