U petak, 27. listopada, u Kazalištu Virovitica premijera predstave “U agoniji” Miroslava Krleže

U petak, 27. listopada u 19:30 sati u Kazalištu Virovitica održat će se premijera predstave Miroslava Krleže “U agoniji”, nastala u koprodukciji Kazališta Virovitica i Hrvatskog kazališta Pečuh.

Redatelj je Dario Harjaček, dramaturginja Dora Golub, scenografkinja Vesna Režić, skladatelj Damir Šimunović, kostimografkinja Ana Mikulić, oblikovatelj svjetla Domagoj Garaj, a asistent scenografkinje: Krešimir Tomac.

U predstavi glume Vlasta i Igor Golub, Goran Koši, Irena Tereza Prpić i Goran Smoljanović.

Najveći hrvatski pisac 20. stoljeća. Najpoznatiji dramatičar modernizma. Vrhunac hrvatske dramske književnosti. Njegovo najuspjelije i najizvođenije dramsko ostvarenje. Ovo su samo neki od opisa književnika Miroslava Krleže i njegovog remek-djela “U agoniji”. Objavljena 1928. godine, ova drama – druga iz ciklusa “Glembajevi”, danas se smatra najboljim i najpopularnijim Krležinim djelom. Priča koju priča je ona o Lauri i njenom suprugu, o borbi na život i smrt muškarca i žene. Priča je to na čiju premijeru nam je zadovoljstvo pozvati sve zainteresirane – poručuju iz Kazališta Virovitica.

Više o samoj predstavi možete pročitati OVDJE. Reprizna izvedba zakazana je za subotu, 28. listopada također u 19:30 sati. (www.icv.hr, Kazalište Virovitica)

U agoniji Custom

Skip to content