U petak, 17. svibnja, otvorenje nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” čiju je izgradnju financirala Virovitičko-podravska županija

IMG_8470-copyUz nazočnost, između ostalih, saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Tomislava Tolušića, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok”, Miroslava Venusa, u petak 17. svibnja svečano će biti otvorena nova zgrada Zavoda za javno zdravstvo “Sv. Rok” koja se nalazi u Virovitici.

U prizemlju nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” biti će smješteni laboratorij za zdravstvenu ekologiju i laboratorij za mikrobiologiju, dok je prvi kat rezerviran za djelatnost za epidemiologiju i DDD (dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija), djelatnosti školske medicine, javnog zdravstva, zdravstvenu zaštitu mentalnog zdravlja i izvanbolničko liječenje ovisnosti. Radovi su započeli u siječnju 2012. godine, ukupna vrijednost investicije je oko 10 milijuna kuna, a površina nove zgrade 1900m² bruto.

Gradnja nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, nastavak je kontinuiranog ulaganja u zdravstvo na području naše županije u mandatu župana Tomislava Tolušića. Tako je u posljednje tri godine dograđen prostor Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, uređen je laboratorij za hranu Zavoda za javno zdravstvo sv. Rok VPŽ, osnovan Zavod za hitnu medicinu VPŽ, a otvorena je i nova zgrada Opće bolnice Virovitica, najveća investicija u zdravstvu u posljednjih nekoliko desetljeća, čija je vrijednost veća od 80 milijuna kuna… (www.vpz.hr)

Skip to content