U petak 14. kolovoza započinje 5. Virovitički ulični festival – VUF

U sklopu ovogodišnjeg Rokova od 14. do 16. kolovoza održat će se 5. virovitički ulični festival (VUF) koji će ove godine okupiti preko 50 izvođača. Na više lokacija u gradu očekuju vas klauni, žongleri, bubnjari, cirkuske radionice, face painting… za svakoga ponešto.

CIRKUSKA UDRUGA“RAZBIBRIGA“(Samobor)

a)Kesteni papaja – ulični cirkuski show
Kesten i papaja su dvoje majstora (klauna) u akciji dizanja raspoloženja.
Međusobnim odnosom i interakcijom s publikom stvaraju atmosferu pogodnu za kišu
suza radosnica. Iznenađuju publiku manipulacijom rekvizita tipičnih za majstore, a
transformacijom lika, neobičnim i neočekivanim točkama te vatrenim finalem gledatelje
dovode do smjehoplača. Neki od rekvizita koji se pojavljuju u predstavi su – metar vulgaris, odčepljivač wc-a, rola(do)bola, baklje, vatreni hula hoop..
Show je autorski uradak izvođača, namjenjen je svima koji se ne srame nasmijati i zabaviti u javnosti.

Izvođaći: Matija i Tatjana Vuletić
Trajanje otprilike 35 minuta.

Produkcija: Žonglerska grupa „Razbibriga“, 2014. godina
Izvođaći: Matija i Tatjana Vuletić
Kostimografija: „Radiona“(Mirela Noršić, Maja Cipek)

b) Đon Kesten show

autorski show tj. jedan potpuno drugačiji cirkuski svijet iz mašte kroz koji vas vodi Đon Kesten – klaun, ekvilibrist, žongler, lakrdijaš…konstruktor, majstor, šeprtlja…

On je poeta te ujedno i harambaša a publika ga simpatizira zbog njegove dječačke nevine ludosti.
Svoje gledatelje impresionira vještinom manipulacije kristalnim kuglama da bi ih već u slijedećem trenutku zaprepastio žongliranjem sabljama. U svakom trenutku je sposoban postati zavodnik, šarmer, luda, vražićak te i simpatičan prijatelj.
Ovaj show je specifičan i zbog toga jer Đon Kesten izvodi vratolomije na cirkuskom rekvizitu rola bola što gledatelje ostavlja bez daha. Slažući daske i cijevi, on balansira na visini pri tom žonglirajući vatrenim bakljama. Provlači se kroz ringove i izvodi mnoge trikove te tako vješto manipulira publikom.

Artističkim točkama i interakcijom s voljenim gledateljima popraćenom bujicom smijeha, u njega vas uvlači pravi majstor ulične zabave. Izvlači svakom prolazniku osmijeh ili čuđenje na lice i svi jednostavno progledaju njegovim kestenovskim očima.

Show je namjenjen svima, velikima i malima, starima i mladima, kukcima i pticama, svima kojima su spremni na tren zaboraviti svakodnevne probleme i zaploviti lađom nepredvidivih zbivanja i zabave.

c) Cirkuliranje – cirkuske radionice

– radionice su prilagođene svim uzrastima a možete se okušati u radionicama: žongliranja,hula hoopanja i ostalih cirkusarija

d) Face painting – navalite na oslikavanje dječih lica, klinci i klinceze, a čak niti odrasli ne mogu tome odoljeti. To je prilika da budete ono što ste oduvjek željeli biti. Koriste se profesionalne i dematološki ispitane boje za lice i tijelo koje se skidaju vodom i sapunom ili vlažnim maramicama.
Tako da nećete danima ostati pofarbani :)

UDRUGA KAM-HRAM (Split)

Razglednica – cirkuski spektakl

je priča o jednom paru, sasvim običnom ili malo neobičnom. Priča o ljubavi odozdo i odozgo. O krevetu koji se uzdiže prema mjesecu noseći sa sobom usnuli par o savršenoj ljubavi

Program u trajanju od 90 min – sa glabom uživo koju izvode 4 muzičara

UDRUGA ANTUNTUN (Rude)

”Šašavo šalabajzanje” – dječja klaunovska predstava,

Šalabajzajući festivalom,…… Ludek izgubi svoj Cirkus…, ali nalazi, usamljeni kofer. Znatiželjno zaviruje u nj’ i život mu postaje pun iznenađenja..koja nesebično dijeli sa svima.., i…, zatitraju zrakom u vrtloge igre….?!

KUĆNI TEATAR ŠKRIPZIKL (Veliki Grđevac)

One man band:Škrip– u formi “čovjeka-orkestra”, jedno ŠKRIP biće s drugog planeta svira svoje verzije poznatih pjesama. Sve je u hodu, tako da ga morate hvatati po ulicama festivala!

CIRKUSFERA(Bg,Srbija)

a)„ Anonymous“

Šta se dešava kada Anonymous, pojavljujući se iz nepoznatog pravca, sleti na naše ulice???

Ne znajući odakle i gde je došao pokušava da osvoji svoj prostor i pobode zastavu.

Ulični performans „Anonymous“ je interaktivni ulični šou ludog uma punog imaginacije i improvizacije, koja svojom duhovitošću ne ostavlja ravnodušnim zemljane koji su se u prolazu zadesili.

b) klaunovska animacija na štulama

VELIKI VATRENI SHOW – očekujte pravi spektakl, spoj koreografirane rutine sa upotrebom vatrenih rekvizita koji će vas ostavite bez daha

ALEX SHOW( Varaždin,Hr) -sadrži žonglerske točke sa lopticama i čunjevima te manipulaciju magičnim kuglama, a uz komične elemente klaunerije i interakciju s publikom izvođač gradi atmosferu do velikog finala – žongliranja vatrom.

U ovom showu moći ćete identificirati svakakve leteće objekte, sulude formacije tijela i rekvizita, magične plutajuće kapljice iz nosa, bavarskog losa, i plamene koji vam dižu na glavi pramene.

Na putovanje po bespućima cirkuskih puteva vodi vas veseli izvođač letećih nepodopština Alex, koji svojim ludorijama diže publiku na noge, ruke i trepavice. Pokazat će vam kako mašta sve prašta, i dobro vas nasmijati!

Skip to content