U Osnovnoj školi Vladimir Nazor Virovitica održana druga radionica projekta DENACO vrijednog 118.358,48 €

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

denaco 1Nastavlja se implementacija projekta DE NA CO ukupne vrijednosti 118.358,48 € koji je sufinanciran od strane Europske Unije u okviru prekograničnog programa IPA CBC Mađarska – Hrvatska 2007-2013. Uz prisustvo predstavnika škole partnera KLIK Barsci Tankerulet – „Deak Ferenc“, profesora i učenika te djelatnika i učenika Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica, uspješno je održana druga radionica u organizaciji glavnog korisnika.

U Osnovnoj školi Vladimir Nazor Virovitica održana je radionica naziva “Zvijezde i zvjezdani sustavi” na kojoj je sudjelovalo četrdesetak učenika sedmih i osmih razreda iz obje škole, a trajala je do kasno u noć do kada su se promatrala nebeska tijela teleskopom – planet Jupiter i zviježđe Velikog medvjeda.

U međuvremenu su sudionici radionice pod vodstvom profesora Zlatka Kovačevića u trenutku početka proljeća, u 17 sati i 57 minuta, pokraj sunčanog sata u školskom dvorištu pohranili vremensku kapsulu s prognozom budućnosti, koja bi trebala biti otvorena u podne 4. rujna 2081. godine, dan nakon potpune pomrčine Sunca.

Sljedeća projektna aktivnost iz područja fizike i kemije održat će se u organizaciji projektnog partnera Osnovne škole „Deak Ferenc“ iz Barcsa dana 24. travnja 2014. godine u Barcs-u.

Sve ostale informacije moguće je pronaći na stranici http:// denaco.com.hr/hr/

 

 

Skip to content