U Osnovnoj školi Vladimir Nazor predstavljen Erasmus+ projekt Novi pristupi za bolju budućnost

U Osnovnoj školi Vladimir Nazor Virovitica jučer je održano predstavljanje Erasmus+ projekta OŠ Vladimir Nazor i Agencije za mobilnost i programe Europske unije ”Novi pristupi za bolju budućnost”. Projektu su dodijeljena bespovratna sredstva od 12.408,00 eura, a odnose se na pojedinačne odlaske učitelja na mobilnosti u Irsku, Španjolsku, Italiju i Litvu te brojne aktivnosti koje su osmišljene za provedbu u novoj školskoj 2022./2023. godini.

Budući da je provedba projekta službeno započela 1. srpnja, dio mobilnosti već je odrađen, a voditeljica projektnog tima Martina Blažević otkrila je što ih još čeka do 31. prosinca 2023.

U dosadašnjem dijelu provedbe projekta odrađena je prva mobilnost, CLIL u Dublinu, a ona, ukratko, označava način poučavanja određenog sadržaja na engleskom jeziku te moram naglasiti kako smo dobili nekoliko odličnih primjera. Što se nastavka provedbe tiče, u studenom imamo dvije mobilnosti u Španjolskoj koje stavljaju naglasak na STEAM, odnosno prirodne i znanstvene predmete putem koje će nam koristiti za osvježavanje rada, pružit će nam nove metode poučavanja, te integriranje i povezivanje prirodnih i društvenih predmeta. Što se četvrte mobilnosti tiče, ona obuhvaća neformalne metode poučavanja pokretom, a što ćemo u konačnici dobiti tek ostaje za vidjeti– istaknula je.

Koliko ovaj projekt znači za samu Osnovnu školu Vladimir Nazor, rekla nam je ravnateljica Sanjica Samac.

Projekt će nam pomoći da vidimo druge načine poučavanja i kako to zapravo izgleda u drugim europskim državama što će nam omogućiti da internacionaliziramo školu i primijenimo dio stvari kod nas, jer prostora za napredak uvijek ima. Nadalje, ovo će puno značiti i za učenike jer će učitelji prenositi svoja znanja, te im približiti kako učenici u stranim zemljama rade na nastavi, ne samo što se tiče stranih jezika, nego i ostalih predmeta– kaže.

Dodajmo kako na projektu kao autori ili sudionici, uz spomenute, rade i Kristina Đeri, Marina Nemet, Jasenka Kolarić Barač, Žarko Klaić, te Senka Grujić i/ili Simona Stanković, a službeni završetak projekta je, kako je već spomenuto, 31. prosinac 2023.

(www.icv.hr, mra)

Skip to content