U Osnovnoj školi Vladimir Nazor obilježava se Dan sigurnijeg interneta

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U utorak, 5. veljače 2013. u Osnovnoj školi Vladimir Nazor obilježava se jubilarni, deseti po redu Dan sigurnijeg Interneta. Ovo je prilika za poziv svim učenicima, koji pohađaju informatiku, da se uključe u izbor najboljeg letka.

Da podsjetimo. Inicijativa obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta pokrenuta je 2004. godine. Od tada se nastavlja širiti na države diljem svijeta, da bi prošle godine obuhvatila 70 zemalja, u kojima se različitim aktivnostima ukazuje na važnost sigurnijeg i odgovornijeg korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Dan sigurnijeg Interneta u svijetu se i u Hrvatskoj obilježava svake godine, drugog dana drugog tjedna u veljači. Krovna organizacija INSAFE svake godine odabire temu kojoj će biti posvećena posebna pozornost u okviru obilježavanja tog dana. Ove se godine u središtu pozornosti nalazi povezivanje generacija, stoga organizatori pozivaju ljude svih dobi, od male djece preko njihovih roditelja do baka i djedova, da otkriju digitalni svijet zajedno i sigurno.

Kako se uključiti?

Skip to content