U osnovnim školama Ivane Brlić-Mažuranić i Vladimir Nazor održane radionice u sklopu projekta Izgradnja reciklažnog dvorišta

Projekt Izgradnja reciklažnog dvorišta u Virovitici bliži se kraju.

Novoizgrađeno reciklažno dvorište za građane je otvoreno od 1. veljače, a u četvrtak, 25. ožujka, odrađen je i dio koji se odnosi na informativno-obrazovne aktivnosti.

Radionice u sklopu projekta održane su sedmim razredima osnovnih škola Ivane Brlić Mažuranić i Vladimir Nazor.

Predavanje o tome kako se koristi reciklažno dvorište, koje vrste otpada se tamo mogu odložiti, kako se otpad odvaja, koji je otpad opasan te o gospodarenju otpadom općenito, održali su Tomislav Uzel iz tvrtke Flora VTC te djelatnici gradskog Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo.

Gotovo dvadeset vrsta otpada iz kućanstava građani Virovitice i prigradskih naselja mogu besplatno odložiti na jednom mjestu, u posebne spremnike na reciklažnom dvorištu.

Riječ je o projektu vezanom uz održivo gospodarenje otpadom kojim je stvorena dodatna infrastruktura za odvajanje različitih kategorija otpada na području grada Virovitice kako bi se povećale količine odvojeno prikupljenih, posebnih i korisnih kategorija otpada. Ondje se nalaze i spremnici za baterije i akumulatore, boje, ali i lijekove, koji se inače moraju vratiti u ljekarnu nakon isteka roka trajanja jer ne smiju završiti u kanti za otpad kod kuće.

Nositelj projekta Izgradnje Reciklažnog dvorišta je Grad Virovitica, vrijedan je 4.9 milijuna kuna, izradila ga je Razvojna agencija VTA, a s 4,1 milijuna kuna sufinancirala Europska Unija iz Kohezijskog fonda. (virovitica.hr)

Skip to content