U Općoj bolnici Virovitica obnavlja se Odjel za ginekologiju, a djeca koja čekaju pregled na Dječjem odjelu, dobila su televizor

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

– Vikendom je ovdje oko 60-ero djece sa svojim roditeljima. Dolaze iz cijele Virovitičko-podravske županije, ali i rubnih dijelova Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije, Daruvara, Đurđevca… Tu u čekaonici je za vikend uvijek puno. S obzirom na to da je Opća bolnica Virovitica, od 2011. godine, uključena u projekt „Bolnica prijatelj djece“ i da županijske bolnice u Hrvatskoj, u čekaonicama dječjih odjela imaju televizore putem kojih se puštaju animirani filmovi, kako bi se djeci „razbio strah“ prije pregleda, nama je ovo bilo nužno kako bi djeci i njihovim roditeljima olakšali boravak. Sve ove godine, posebno brinemo za zdravlje naših najmlađih, a prva dnevna bolnica u OB Virovitica, bila je upravo dječja dnevna bolnica na dječjem odjelu – istaknula je Edita Smiljanić, zamjenica ravnateljice OB Virovitica i voditeljica Odjela za pedijatriju.

Upravo, zbog toga, kako bi roditeljima i njihovoj djeci, olakšali „čekanje“ i „razbili strah kod djece“, Virovitičko-podravska županija je Odjelu za pedijatrije donirala televizor. Donaciju su uručili virovitičko-podravski župan Igor Andrović i Jasna Abramović, pročelnica Ureda župana. Uz Editu Smiljanić, na poklonu Virovitičko-podravskoj županiji i županu Igoru Androviću, zahvalila se i ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjane Peček.

Potom je župan Andrović obišao Odjel za pedijatriju, gdje mu je pokazan inkubator za novorođenčad kojim se djeca, ako je to potrebno, prevoze iz Virovitice u Zagreb ili Osijek. Godišnje je takvih intervencija oko 15-ak, a upravo zahvaljujući ovom uređaju, jedno dijete koje je rođeno sa samo 750 grama težine, preživjelo je, i danas je živo i zdravo. Osim toga, župan Andrović je obišao i Odjel za ginekologiju i porodništvo koji se obnavlja, pa će tamo, nakon novih kreveta i ormarića, uskoro biti novi, uređeniji i opremljeniji prostori. S radovima na obnovi, župana je upoznao voditelj ovog odjela Jadranko Šegregur. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content