U nedjelju 30. svibnja blagdan Presvetog Trojstva – dan Mjesnog odbora Milanovac

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U virovitičkom vinogorju 1757. godine na području današnjeg Milanovca sagrađena je kapela Presvetog trojstva prvo kao drvena, a 1782 preuređena i popločena ciglom koje Virovitičani već tada obilaze u procesijama u nedjelju iza samog blagdana.U virovitičkom vinogorju 1757. godine na području današnjeg Milanovca sagrađena je kapela Presvetog trojstva prvo kao drvena, a 1782 preuređena i popločena ciglom koje Virovitičani već tada obilaze u procesijama u nedjelju iza samog blagdana.
Upravo taj dan i danas se slavi kao dan Mjesnog odbora Milanovac.

Za ovogodišnji blagdan priprema se uređenje platoa kod Mjesnog doma na kojem će biti smješteni štandovi, dok će se svečana sjednica održat će se u subotu 29. svibnja u Hotelu Šulentić s početkom u 20 sati. Na sam blagdan Sv. misa u crkvi bl. Alojzija Stepinca biti će služena u 8 sati, a nakon sv. mise na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata biti će položeni vijenci i zapaljene svijeće .

Povodom nadolazećeg blagdana Milanovac će danas ( petak 28. svibnja) posjetiti i poznati katolički svećenik Tomislav Ivančić koji je ujedno i doktor teologije, kanonik, sveučilišni profesori utemeljitelj hagioterapije, te će osim služenja današnje sv. mise u 19 sati, nakon nje održati i predavanje u crkvi bl. Alojzija Stepinca.

Skip to content