U mađarskom Barcsu održana druga radionica u sklopu projekta DENACO sufinanciranog sredstvima EU ukupne vrijednosti 118.358,48 €

1U mađarskom Barcsu 10. ožujka 2014. godine održana je druga radionica u projektu DENACO na kojoj su uz domaćine učitelje Osnovne škole Ferenc Deak iz Barcsa sudjelovali i učitelji virovitičke Osnovne škole Vladimir Nazor.

Stručno predavanje i ICT radionica o mogućnostima interaktivne (pametne) ploče organizirana je od strane domaćina, a učitelji obje škole upoznali su se s prednostima korištenja informatičkih i komunikacijskih tehnologija u nastavi i koristi koje se s time ostvaruju, prvenstveno o podizanju kvalitete nastave uz primjenu ICT tehnologije.

 Učenici i učitelji mađarske škole već duže vrijeme imaju priliku raditi u nastavi s interaktivnim pločama te su i svojim hrvatskim kolegama ukazali na prednosti takvoga rada, kako u motivaciji, aktivnosti učenika i održavanju pažnje, tako i u provjeri i vrednovanju rada.

U sklopu navedenog projekta u Osnovnu školu Vladimir Nazor stigle su dvije takve interaktivne ploče na kojima već rade učitelji i njihovi učenici, a jedan od ciljeva je da se i ostale učionice opreme „pametnim pločama“.

Skip to content