U Lukaču pušten u rad plinovod dug 20 kilometara i vrijedan 3 milijuna kuna

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

LUKAČ – Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin i saborski zastupnikJosip Đakić danas su u Lukaču  pustili u rad novoizgrađeni plinovod dugdvadeset kilometara i vrijedan oko tri milijuna kuna. Investicija je90% financirana iz državnih sredstava ministarstava Regionalnog fondaza razvoj i stranih izvora.LUKAČ – Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin i saborski zastupnik Josip Đakić danas su u Lukaču  pustili u rad novoizgrađeni plinovod dug dvadeset kilometara i vrijedan oko tri milijuna kuna. Investicija je 90% financirana iz državnih sredstava ministarstava Regionalnog fonda za razvoj i stranih izvora. Plinofikacija općine Lukač obuhvatila je mjesta Gradinu, Bačevac, Lukač i Brezik, a radove je izvodila virovitička tvrtka Nikola d.o.o.. Sada kada su radovi završeni, više od tri stotine domaćinstava ima mogućnost priključka na plinsku mrežu i plin čiji je distributer tvrtka Virkom d.o.o.

– Izgradili smo virovitičku obilaznicu, natječaj za slatinsku bit će raspisan za najviše mjesec dana. Radimo na tome da se izgrade suvremene prometnice koje će omogućiti da se od Virovitice do Zagreba stiže za 50 minuta – rekao je saborski zastupnik Josip Đakić, pozivajući građane da izabranoj lokalnoj vlasti pomognu u stvaranju boljeg života.

U narednom razdoblju ćemo svakog tjedna otvoriti po jedno do dva nova gradilišta. Ima nas koji znamo i koji hoćemo raditi za svoj narod i onih koji to nisu željeli, a što nema veze s politikom – kaže saborski zastupnik Josip Đakić ističući da će cjelokupne investicije u županiji u 2007. godini biti oko milijarde kuna.

Svečanosti puštanja u rad novoizgrađene plinske mreže nazočio je među ostalima i gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak i dogradonačelnik Dinko Filipović.

Skip to content