Javna tribina na temu „legalizacije“ – u utorak u 19 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici

Ovesnavih dana u mjesnim domovima virovitičkih prigradskih naselja održavaju su javne tribine na temu „legalizacije“ nezakonito izrađene/rekonstruirane zgrade svim vlasnicima/investitorima nezakonito izgrađenih ili rekonstruiranih zgrada na području Grada Virovitice. Na tribinama pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Vesna Tot upoznala je građane s novim Zakonom o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (NN 86/2012) koji je stupio na snagu 4. kolovoza 2012.

Najveći interes građana iskazan je vezano uz smanjene troškove plaćanja dokumentacije potrebne uz zahtjev za legalizaciju, manji iznos naknade za zadržavanje zgrada u prostoru i mogućnost obročnog plaćanja ili jednokratnog plaćanja s popustom od 25%. Komunalni i vodni doprinos za pomoćne zgrade do50 m2tlocrtne površine se više ne plaća, a za ostale zgrade regulira se tek nakon izvršnosti rješenja o izvedenom stanju i može se odgoditi početak plaćanja za godinu dana.

Rok za podnošenje zahtjeva produžen je do 30.lipnja 2013. godine osim za bespravne zgrade za koje je Građevinska inspekcija izdala rješenje o uklanjanju, za koje je rok za podnošenje zahtjeva 31.12.2012. godine.

 

 

 

.

 

Skip to content