U Jasenašu održan zbor građana

Jučer je u Mjesnom domu u Jasenašu održan zbor građana Mjesnog odbora Jasenaš. Na sastanku su uz gradonačelnika Ivice Kirina i svih gradskih pročelnika sudjelovali i direktori gradskih poduzeća. Sastanak je otvorio predsjednik Mjesnog odbora Ivan Marijan Uher koji je pozdravio…1 1271312133Jučer je u Mjesnom domu u Jasenašu održan zbor građana Mjesnog odbora Jasenaš. Na sastanku su uz gradonačelnika Ivice Kirina i svih gradskih pročelnika sudjelovali i direktori gradskih poduzeća. Sastanak je otvorio predsjednik Mjesnog odbora Ivan Marijan Uher koji je pozdravio sve okupljene, a zatim je gradonačelnik Kirin upoznao mještane o aktivnostima koje su napravljene tokom prošle godine na području Jasenaša, a zatim je bilo govora o projektima koji su u planu i aktivnostima koje će biti urađene tokom ove godine.
Jedan od najvažnijih projekata koji će biti realiziran ove godine je završetak vodovoda. Tako će do svake kuće u mjestu biti dovedena i pitka voda. S obzirom da cesta kroz mjesto trpi pojačan promet, najavljena je i rekonstrukcija iste uz njeno proširenje, a tijekom ove godine asfaltirati će se još dvije ulice , a poljski i šumski putevi biti će nasipani kamenom kako bi se izbjeglo onečišćavanje asfaltiranih površina.

2 1271312133U planu je i izrada puta Kučišta-Lanište te bi se na taj način dobila još jedna cestovna poveznica ovog prigradskog mjesta sa ostatkom grada.
Najviše pitanja mještana Jasenaša bilo je usmjereno ka problemima sa imovinskim poslovima i neuređenosti zemljišnih knjiga, a samim time i problemima i dužini procesa pri rješavanju imovinsko-pravnih predmeta pojedinaca. S obzirom da su zemljišne knjige za područje Jasenaša uništene tijekom 2. svjetskog rata, Grad Virovitica će tijekom 2011. godine započeti sa katastarskom izmjerom ovog područja , čime će se konačno riješiti i ovaj problem. Zbor građana Mjesnog odbora Jasenaš bio je i posljednji zbor koji se održavao ove godine u prigradskim naseljima Grada Virovitice.

3 1271312139

Skip to content